Polazna | Vesti | Svečano obeležavanje Dana sela Velebit - 14. jula 2012.

Svečano obeležavanje Dana sela Velebit - 14. jula 2012.

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Svečano obeležavanje Dana sela Velebit - 14. jula 2012.

U projektu Bogatstvo različitosti Dunavskog turističkog klastera Istar 21, selo Velebit je proglašeno sa selom sa najvećim potencijalima. Nismo se prevarili. Evo i zašto. Nadamo se da ćete otići i zabeležiti njihove priče (ili ih bar kontaktirati za više informacija).

Poziv

Pozivamo Vas na svečano obeležavanje Dana sela Velebit (10. juli) koji će se održati 14. jula sa prijemom gostiju u 13, 30 časova u krugu Mesne zajednice i dvorištu osnovne škole sela. Pored kulturno umetničkog programa selu će biti predata na korišćenje Zavičajna kuća „Ćemer“ i uređeno priobalje Akumulacionog jezera „Velebit“ koje je izvelo JP „VODE VOJVODINE“.

Uređeno priobalje i zavičajna kuća daće doprinos turističkom  sadršaju sela, koje raspolaže sa 850ha vodene površine u okruženju i kvalitetni vazdušni ambijent, što  potvrđuju i laboratorijski izveštaji Zavoda za javno zdravlje Kikinda. Pored turističkog sadržaja (vožnja biciklom trasom „PANONSKA OSMICA“,  uključenja u lovačko društvo „STRELAC“, šetanja stazom zdravlja) u zavičajnoj kući moguće je i prenoćište, spavanjem  na ljuštrici i jastuku koji je napunjen bosiljkom (lekovit i mirisni jastuk).

Očekujući Vaš dolazak, ostajemo s pozdravom.

Kontakt telefon:
Đaković Miodrag
063 8863 082

  

Mesna zajednica Velebit

Najveći potencijal ovog sela osim njihove specifične kulture ličana, čiji su se preci prvo odselili za Ameriku a zatim se na poziv kralja Petra vratili u zemlju da bi je odbranili od Austrougarske okupacije i potom ovde kao nagradu naseljeni, osim mogućnosti za vazdušnu banju je upravo ovo akumulaciono jezero izuzetne čistoće i povezanost kanalom dužine 15 km sa Palićkim jezerom. Pored toga blizina banje Kanjiža takodje obezbedjuje sjajnu budućnost ovom selu u budućnosti kroz za početak bar jednodnevne izlete i posete.

Više o selu možete pogledati ovde.

Pokretač aktivnosti u selu po pitanju turizma je Radmila Marjanović Panjević 063 341 200

S poštovanjem,
Biljana Marčeta, menadžer klastera

Tagged as:

Velebit

Oceni članak

0

Newsletter