Polazna | Vesti | Radni sastanak, 18.04.2011. god. u Sekretarijatu za privredu Vlade Vojvodine Projekat „Bogatstvo različitosti“

Radni sastanak, 18.04.2011. god. u Sekretarijatu za privredu Vlade Vojvodine Projekat „Bogatstvo različitosti“

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Novi Sad, 19.04.2011.

Na današnjem sastanku odlučeno je da se definitivno naziv MULTI KULTI više ne koristi, zbog sve većeg negativnog konteksta u zapadnoj javnosti posle izjave Angele Merkel da multikulturalnost u Nemačkoji više ne postoji. Iako je naša multikultiralnost malo starija od njihove (ovde ljudi zajedno žive 300 godina za razliku od njihovih gastajbartera koji dolaze u Nemaku polovinom prošlog veka), ipak ćemo se truditi da izbegavamo taj naziv. Predlog za novi (radni) naziv je BOGATSTVO RAZLIČITOSTI. Ovaj naziv je koristio svojevremeno ADF u okviru projekta USAID-a kojim su oni upravo pokušavali razvijati i sela i turizam u odredjenim delovima naše zemlje. 

Dogovoreno je da se glasanje tj. ocenjivanje sprovede na više različitih nivoa i da se što više relevantnih istitucija uključi o proces. Takodje je načelno dogovoren sastav stručnog žirija. 

Odlučeno je da se svečana promocija rezultata projekta organizuje na predstojecem LORISTU (28.09-02.10.2011. god.) na štandu Sekretarijata za privredu.
Takođe je dogovoreno da će u okviru samog projekta sela imati stručnu podršku u pripremama za turističku ponudu, a da će u 2012. godini imati finasijsku podršku nadležnih sekretarijata.

Tagged as:

Bogatstvo Razlicitosti

Oceni članak

0

Newsletter