Polazna | Projekti | Najčešće postaveljena pitanja

Najčešće postaveljena pitanja

Veličina slova: Decrease font Enlarge font

1. Koju korist ima naša firma da se uključi u projekat? (Tkačnica Novitet, Bezdan)

Odogovor: Ovo je projekat iz kojeg bi svi koji imaju bilo kakvih dodirnih tačaka sa turizmom trebalo da imaju korist jer će veća promocija našeg regiona dovesti veći broj turista svima nama. Turisti koji budu dolazili privučeni ovom temom su generalno turisti koji su znatiželjni da upoznaju ljude, tradiciju, običaje, da dožive nova iskustva. Vaš objekat spada u ono što se u turizmu zove "industrijsko nasledje". Ova klijentela upravo voli da u svojim programima ima elemente kulturnog turizma kao što su  crkve i manstiri, galerije, graditeljsko nasledje, industrijsko nasledje, muzeji, ali i salaši, vinski podrumi i sl. Oni očekuju doživljaj i nova iskustva a kod vas bi bilo vrlo interesantno kada bi mogli i sami probati da tkaju ili da se oprobaju u nekoj veštini koja je karakteristična za tkačnice (da predu na primer :)). 

Naravno, ako se dobro upakuje i ostavi dovoljno vremena oni bi rado i predahnuli u nekoj vožnji čamcima po našoj Vojvodjanskoj veneciji ili možda odgledali folklorni program ili sl. (potrudite se da budete što originalniji). 

Ako vaše mesto ne prodje u prvih 10, nije strašno, mnogo toga ćete naučiti od nas jer ćete biti upućivani u aktivnosi, usmeravani, pozivani na edukacije i sl. Onda je važno da prodje neko drugo mesto u vašoj blizini jer turisti mogu dolaziti i ciljano samo da posete vašu fabriku.

 2. Ko treba da podnese kandidaturu i kada uključiti vinare? - Udruženje žena iz jednog mesta u Sremu

Odgovor: već pri samom donošenju odluke da se krene u kandidaturu mesta, trebalo bi da se napravi dogovor sa svim "ključnim igračima" u kreiranju turističkog proizvoda mesta. Prijavni formular neće biti lako popuniti i već na samom početku bi trebalo napraviti dogovor kako podeliti radne zadatke: ko će koje informacije obezbediti i ko će podatke unositi u prijavni formular i listu kontakata. Naš savet je da se prvo krene od popunjavanja "lakih" odgovora a zatim preći na odgovore koji zahtevaju pripremu ili prikupljanje podataka. Najbolje je da u projektnom timu budu ljudi kojima je zaista stalo da im selo bude u 10 najboljih. U timu bi bilo poželjno da bude neko iz opštine, iz turistike organizacije, iz udruženja gradjana, KUD, vlasnici smeštajnih objekata, vinarija, salaša, pristana, ...Mi očekujemo da jedno selo ima jednu kadidaturu. Više kanditatura bi značilo da u selu baš i nema sloge i da postoje "tabori" pa bi to loše uticalo na krajnji rezultat. Logično bi bilo da nosioci kandidature budu nosioci lokalne samouprave (jer bi to značilo i njihovu podršku u realizaciji projekta) ali nije uslov i to neće uticati na rejting.

Nemojte čekati poslednji čas jer ćete rizikovati da ne stignete.

Tagged as:

Bogatstvo Razlicitosti, projekti

Oceni članak

0

Newsletter