Polazna | Vesti | Gastronomija vojvođanskih sela i kreativni turizam na sajmu turizma u Novom Sadu

Gastronomija vojvođanskih sela i kreativni turizam na sajmu turizma u Novom Sadu

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Bogatstvo razlicitosti na sajmu turizma u Novom Sadu Bogatstvo razlicitosti na sajmu turizma u Novom Sadu

Ove godine, na uvek bogatom i veselom štandu Bogatstvo različitosti, očekuju nas novi zanimljivi sadržaji. Dunavski turistički klaster Istar21 nastavlja da podržava turističku promociju sela izabranih da predstavljaju bogatstvo nacionalnih zajednica Vojvodine kroz prezentovanje tradicije, folklora, gastronomije i muzike kojima odiše prostor na kojem živimo.

Na štandu će se ove godine moći kupiti različiti autentični proizvodi koji se proizvode u vojvodjanskim selima kao što su: slovački kulen, turijske kobasice, staparski sir, likeri od oraha, rakije dudovače, slatko od dunja, štrudle s makom i sl. Kroz ove proizvode se promovišu sela po kojima su ovi proizvodi prepoznatljivi a turisti pozivaju da na izlete idu samo zbog dobrog provoda i još bolje hrane već i zbog kupovine ovih domaćih proizvoda. Na štandu će se delili i kalendari izleta za posetu ovim selima tokom kojih a će turisti koji ostanu uskraćeni za kupovinu na sajmu moći isto da obave i tokom turističke posete ovim selima.

Predstavljanje sela ove godine biće i kroz predstavljanje ponude za kreativni turizam. Kreativni turizam je sada jedan od trendova u svetu i predstavlja svaku aktivnost ili veštinu koju bi turisti mogli naučiti ili upražnjavati dok su na nekoj destinacijiTako će posetioci sajma imati prilike da se sami oprobaju u pravljanju slika od slame, pletenju ribarskih mreža, spravljanju nekog vojvođanskog specijaliteta ili nekom starom zanatu. Ovo će u budućnosti biti i sastavni deo turističke ponude sela iz projekta Bogatstvo različitosti.

 

Tagged as:

Bogatstvo Razlicitosti, LORIST

Oceni članak

0

Newsletter