Polazna | Vesti | Dunavski turistički klaster Istar 21 je dobio novog člana - Turističku organizaciju opštine Kanjiža.

Dunavski turistički klaster Istar 21 je dobio novog člana - Turističku organizaciju opštine Kanjiža.

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Dunavski turistički klaster Istar 21 je dobio novog člana - Turističku organizaciju opštine Kanjiža.

Grad tišine i zdravlja, zelena oaza i jedinstveni biser Vojvodine - opština Kanjiža i istoimena varoš kao njen centar, nalazi se na desnoj obali reke Tise, na samom severu Vojvodine uz granicu sa Republikom Mađarskom., na pola puta između Budimpešte i Beograda, na dohvat ruke od Subotice, Palića, Sente, ali i Segedina u Mađarskoj. Kanjiža, pored toga što uživa ugled renomiranog banjskog lečilišta, raspolaže sa jednom od najlepših plaža u Potisju.

Na obali je uređeno kupalište, bazen za decu, izletište i kamp “Tiski cvet”, kao i pristan sa turističkim info-centrom na rečnom graničnom prelazu.

Za vreme Manifestacije povodom prirodnog fenomena “Cvetanje reke Tise u prvoj polovini juna, okupi se veliki broj zaljubljenika u prirodu radi posmatranja retke pojave istovremenog uzleta miliona primeraka insekta Tiski cvet. 

Bogato kulturno nasleđe i raznovrsna manifestaciona ponuda obezbeđuju sadržajan boravak gostiju. Najpoznatije manifestacije su: Kolonija književnika, Međunarodni plivački i trkački maraton, premijere Regionalnog kreativnog atelelja “Jožef Nađ”, Međunarodna kajakaška regata,  Gastro fest, Festival kukuruza, Dani hleba, kao i brojne manifestacije u dvanaest seoskih naselja opštine folklornog i gastronomskog karaktera: Festival hurke i kobasice u Adorjani, Berbanski dani u Horgošu, Takmičenje u kuvanju u Malim Pijacama, Bogata grana u Trešnjevcu, itd.   

Upoznavanje sa turističkom ponudom seoskih naselja opštine Kanjiža donosi izuzetan doživljaj bogatstva različitosti ove multikulturalne sredine. Upoznajte se sa mađarskom tradicijom u Totovom Selu, ličkim nasleđem u Velebitu, sa istorijom života na selu u Malim Pijacama, degustirajte najbolju domaću rakiju i domaće sireve od kravljeg i kozijeg mleka, učestvujte u pripremi gatronomskih specijaliteta.

Tagged as:

Kanjiža

Image gallery

Oceni članak

0

Newsletter