Polazna | Vesti | Novi član klastera Istar 21 - Turistička organizacija Grada Smedereva

Novi član klastera Istar 21 - Turistička organizacija Grada Smedereva

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Novi član klastera Istar 21 - Turistička organizacija Grada Smedereva

Tunavski turistički klaster Istar 21 je dobio novog člana - Turističku organizaciju Grada Smedereva! Grad Smederevo zahvata blago zatalasano nizijsko područje u krajnjem severoistočnom delu Šumadije.

Teritorija Grada pripada Podunavlju i donjem Pomoravlju. Leži na desnoj obali reke Dunav, neposredno od ušća Velike Morave u Dunav. Najznačajnija znamenitost grada Smedereva je Smederevska tvrđava iz XV veka, koja se nalazi na ušću reke Jezave u Dunav. Pored ovoga u gradu postoje i drugi značajni objekti: Saborni hram, Zgrada starog opštinskog doma, opštinski sud i brojni spomenici.

Turistička organizacija grada Smedereva svrstava se u red najstarijih i najuspešnijih organizacija u Srbiji, osnovana je davne 1953.godine, kao “Gradsko-sresko turističko društvo Smederevo”. Ističe se svojom promotivnom i propagandnom delatnošću, očuvanjem i prezentacijom prirodnih, kulturnih, tradicionalnih i gastronomskih vrednosti smederevskog kraja. Pokretač je (1988.godine) obnavljanja turističko-privredne manifestacije “Smederevska jesen”, koja je brend naše opštine, ali i Srbije, negujući srednjevekovni imidž grada, vinogradarstva i dobrog vina. Dobitnik je i nosilac vrednih priznanja: Šampion turizma Srbije i Crne Gore 2003.godine, Sveukupni pobednik Sabora narodnog stvaralaštva "Zlatne ruke Srbije", 1998.,1999. i 2006.godine, kao i domaćin istog u Smederevskoj tvrđavi 2000. i 2004.godine. Najbolji promoteri turizma Srbije na međunarodnom sajmu turizma u Beogradu 1998.godine, proglašeni od strane propagandista Srbije.

Posetite: http://www.toosd.com/

Tagged as:

članice klastera, Smederevo

Oceni članak

0

Newsletter