Polazna | Vesti | Edukacija „Izrada i prodaja suvenira“, Novi Sad 28.01.2013.

Edukacija „Izrada i prodaja suvenira“, Novi Sad 28.01.2013.

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Edukacija „Izrada i prodaja suvenira“ Edukacija „Izrada i prodaja suvenira“

U saradnji sa Edukativnim centrom je održana prva u nizu edukacija za članice Dunavskog turističkog klastera „Istar 21“ i predstavnike sela u okviru projekta „Bogatstvo različitosti“ sa teritorije Vojvodine i Istočne Srbije u 2013. godini. Tema je bila „Izrada i prodaja suvenira“, a održana je 28.01.2013. u dve sesije, sa više radionica u Novom Sadu.

Prvo predavanje je održao Aleksandar Ranković iz Ras keramike, na temu prodaje suvenira, odnosa sa veleprodajom, maloprodajom i saradnicima. Nakon njega, Nenad Bermet Aleks Ratković je podelio svoja iskustva u stvaranju brenda i prodaji vina i rakije kao suvenira. Ladislav Suknović ispred HKPD Matija Gubec je predstavio slamarke iz Donjeg Tavankuta i njihove rukotvorine kao suvenire, a Radoslava Janković iz Majkine Radionice je upoznala polaznike sa izradom suvenira kao vidom dodatnog izvora prihoda.

U drugoj sesiji je Ana Jovanović iz Suvenira Srbije održala predavanje o marketing miksu suvenira. Izuzetno nadahnuta, prezentovala je učesnicima najefektivnije načine promocije i distribucije suvenira, a u živoj diskusiji je istakla šta sve može biti suvenir, kao i način na koji se formira cena suvenira. Učesnici su imali priliku da dobiju i stručno mišljenje i sugestije za svoje suvenire koje proizvode.

Predavanja su izazvala izuzetno veliko interesovanje i prisustvovalo im je 35 polaznika – članova klastera i predstavnika sela uključenih u projekat „Bogatstvo različitosti“, zainteresovanih za prodaju suvenira.

Tagged as:

edukacije

Image gallery

Oceni članak

0

Newsletter