Polazna | Vesti | Bogatstvo Različitosti predstavljeno na LORIST-u

Bogatstvo Različitosti predstavljeno na LORIST-u

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Bogatstvo Različitosti predstavljeno na LORIST-u

Na sajmu Lorist u Novom Sadu predstavila su se sela iz projekta Bogatstvo različitosti kojim Dunavski turistički klaster Istar21 promoviše multikulturalnost, tradiciju, gastronomiju, folklor sela u Vojvodini i Podunavlju kroz Srbiju.

Tokom 4 sajamska dana predstavila su se 20-tak sela, kao i nova brošuru na 64 strane, novi video materijal o Vojvodini i selima u Podunavlju i turističku ponudu ovih sela.  

Na konferenciji, prvog dana sajma u 14 č predstavila su se "nova" sela koja priključujemo našem projektu. To su tri sela u Vojvodini (Bezdan, Ruski Krstur i Velebit), kao i sela iz opština u Podunavlju nizvodno od Beograda a to su: Vinča, Dobra, Crnajka i Jabukovac kao i nekoliko sela bi uz odredjene napore mogla biti sela interesantna turistima. Specijalno priznanje uručeno je i Kapetan Mišinom bregu u blizini Velikog Gradišta. Više o projektu i obrazloženje o izboru ovih sela možete pogledati ovde

Na konferenciji su prisustvovali g. Goran Petković, državni sekretar za turizam (podrška projektu u Podunavlju nizvodno od Beograda) i g. Miroslav Vasin, sekretar za privredu i zapošljavanje (i turizam). 

Posle prezentacije projekta organizovana je prezentaciju Bogatstvo različitosti gastronomskih specijalita Vojvodine i Podunavlja. 

U petak u podne smo bili domaćini delegaciji evropskih novinara, učesnika konferencije "Izmedju Ex YU i EU" koja se održavala u Beogradu i sa kojima smo razgovarali o tome kako turistička promocija multikulturalnost utiče na podizanje svesti o očuvanju sopstveniih običaja i tradicije, većoj toleranciji, mogućnostima koje pruža turizam u ovim selima i kreiranju jedne nove slike (pomalo i neočekivane slike, kako oni kažu) o Vojvodini i Srbiji u svetskoj javnosti. 

U prilogu vam dostavljamo i program dešavanja na štandu, agendu za konferenciju i zvaničnu pozivnicu

 

S poštovanjem, 

Biljana Marčeta, autor i menadžer projekta

 

Fotografije: Ilija Ramić

 

Prvog sajamskog dana, na novosadskom sajmu Lorist, dunavski turistički klaster Istar 21, predstavio je dvanaesto minutni film koji prikazuje turističku ponudu Vojvodine na jedan drugačiji način. Film je nastao kao deo projekta Bogatstvo različitosti kojim se razvija i promoviše turizam u selima u Vojvodini i Podunavlju specifičnim po očuvanju tradicije, običaja, muzike i gastronomije različitih nacionalnih zajednica koje žive na ovom prostoru.

Da ne bismo opisivali kakav je film, predlažemo da ga pogledate i zaključke izvučete sami.

Video se može pogledati na ovom linku: http://www.youtube.com/watch?v=I7f3yG2LPi0

 

 

Tagged as:

Bogatstvo Razlicitosti, LORIST

Image gallery

Oceni članak

0

Newsletter