Polazna | Vesti | Počinje Festival vina u Novom Sadu

Počinje Festival vina u Novom Sadu

Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Sedmi međunarodni festival vina InterFest otvara se u četvrtak, 17. juna na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu. Na Festivalu učestvuju ugledni vinari iz osam evropskih zemalja: Italije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Mađarske i Rumunije, dok će posebno mesto imati domaća nagrađivana vina, ovenčana medaljama na prestižnim svetskim takmičenjima u Parizu i  Veroni. Festival traje do 19. juna.

Festivalske kapije otvorene su svakog dana od 18 h do ponoći, ulaz je besplatan, a ljubitelji vina će na blagajnama moći da kupe degustacione čaše po ceni od 150 dinara i vaučere za degustaciju, koji koštaju 50 dinara.

InterFest je i mesto okupljanja vinskih vitezova iz nekoliko međunarodnih viteških vinskih redova, a ovogodišnji Festival obuhvata i niz predavanja i radionica, namenjenih prvenstveno enolozima i stručnjacima iz vinske industrije. Svi istinski hedonisti, romantičari i avanturisti će imati odličnu priliku da uz fantastičan pogled sa Petrovaradinske tvrđave uživaju i u mediteranskim, vojvođanskim i italijanskim specijalitetima koje će pripremati kulinarski majstori iz regiona.

U muzičkom delu programa nastupaće čuveni novosadski klavirista Aleksandar Dujin, dok će posetioci svake večeri nakon ponoći moći da provedu romantičnu noć za pamćenje na terasi Petrovaradinske tvrđave uz ansambl „Daire“ i tamburaše.

InterFest se održava pod pokroviteljstvom Vlade AP Vojvodine i Grada Novog Sada, a prijatelj festivala je Razvojna banka Vojvodine.

Novi Sad, 11.06.2010

Tagged as:

manifestacije

Oceni članak

0

Newsletter