Polazna | Vesti | Sumirani rezultati prvih edukacija

Sumirani rezultati prvih edukacija

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Sumirani rezultati prvih edukacija

Po održanim predavanjima i sumiranju utisaka slušalaca edukacija, zamolili smo učesnike da popune anketu u cilju unapredjenja naših budućih edukacija. Pitanja na koja smo dobili odgovore su se odnosila na ocenu tema edukacija ( uloga lokalne samouprave u razvoju turizma sela, značaj NVO sektora, privatne inicijative i udruživanja snaga, kreiranju prvog utiska - održavanju sela čistim i urednim, ulozi škole u podizanju svesti stanovnika o značaju očuvanja tradicije i ekologiji, kreiranju turističkih sadržaja, suveniru kao sredstvu za ostvarenje dodatnih prihoda i brendiranju sela, organizacionoj šemi u seoskom turizmu, projektima i izvorima sredstava i fondovima,  primeni novih tehnologija u promociji sela ) i predavača.

Kao najzapaženija, izdvojila su se predavanja Dani Ernea, Milana Nedeljkova, Biljane Marčete, Zdenke Mitić, Vesne Piperski-Tucakov, Branka Mileševića, Radice Janković, a to su ujedno i najbolje ocenjeni predavači od strane polaznika edukacija.

Sugestije slušalaca su se uglavnom odnosile na predloge za  poboljšanje budućih tema i organizaciju edukacija i to: kao buduće teme navode se finansije u seoskom turizmu, ekonomija, porezi, način organizovanja kao pravnog-privrednog lica, od najlakseg do najkompleksnijeg, imena etno-kuća, gastronomija kao jedan od segmenata turističke ponude sela, marketing u seoskom turizmu i slično. Polaznici predavanja su izrazili želju za češćom razmenom iskustava kroz diskusiju sa članicama klastera i sugestijama za bolju medjusobnu saradnju, poželeli su da ubuduće ima vise vremena za diskusije, komentare i pitanja, da na predavanjima ima više praktičnih primera, da predavanja iz oblasti zaštite životne sredine budu konkretnija. Takodje su postavili pitanje šta turističke organizacije od sela očekuju da pripreme prilikom poseta, šta da ponude turistima kako bi ih privukli? Polaznici predlažu da na budućim edukacijama budu prisutni i predstavnici turistickih organizacija i organa zaduzenih za kategorizaciju objekata, ali bi želeli i da čuju od turiste koji je platio aranžman i koji je već posetio neka od naših kandidovanih sela da ispriča svoje iskrene utiske i iznese eventualne zamerke, kako bi poboljšali svoju uslugu i ponudu.

Naši polaznici su očigledno zainteresovano, ozbiljno i predano pratili predavanja, o čemu govore i njihova pitanja i sugestije. Trudićemo se da izadjemo u susret njihovim zahtevima u skladu sa našim mogućnostima. Zahvaljujemo se svima i ovim putem na prisustvu i predlozima, a da bi buduća predavanja bila još bolja neophodna je kontinuirana saradnja, ali i organizovan i konkretan rad kroz radionice. O novim aktivnostima i predavanjima blagovremeno ćemo Vas obavestiti.

Novi Sad, 20.12.2011

Tagged as:

edukacije

Oceni članak

0

Newsletter