Polazna | Vesti | „Bogatstvo različitosti” predstavljeno na sajmu turizma u Berlinu

„Bogatstvo različitosti” predstavljeno na sajmu turizma u Berlinu

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
„Bogatstvo različitosti” predstavljeno na sajmu turizma u Berlinu

Na najvećem sajmu turizma na svetu ITB u Berlinu predstavljena je turistička ponuda Srbije, koja je ove godine posvećena gastronomiji.

Pored prezentacije gastronomske ponude, posebnu pažnju je izazvalo i predstavljanje projekta „Bogatstvo različitosti” koji promoviše turističku ponudu Vojvodine sa akcentom na predstavljanje sela u kojima žive ljudi različitih nacionalnih zajednica. 

Učesnici ove najveće turističke manifestacije su bili predstavnici nekoliko sela najspremnijih za turističku promociju: Tavankut, Selenča, Belo Blato, Golubinci i Turija. Dobošar iz Turije najavio je početak prezentacije naših sela na štandu Turističke organizacije Srbije, a orkestar "Ladan špricer" iz Golubinaca je svojim raznovrsnim repertoarom celom performansu dao vojvodjanski štimung. Posetioci su imali prilike da probaju domaće i na tradicionalan način spravljane  kiflice, štrudle sa makom, kulen, različite pite, domaće šunke i turinske kobasice i raznovrsne rakije i kvalitetna vina. 

Dunavski turistički klaster „Istar 21”, koji realizuje ovaj projekat predstavio je i poseban recept za multikulturalnost: pomešajte prstohvat slovenskog temperamenta, krišku mađarske izdržljivosti, punu čašu slovačke strpljivosti i nemačke discipline, prstohvat tolerancije, spremnosti i urednosti i sve to promešajte udruženim rukama 25 različitih nacija koje žive duž reke Dunav.

Uz ovakav specijalitet služi se domaće vrhunsko vino. Posebnom užitku doprinosi zvuk tamburice, dok posmatrate zalazak sunca u živopisnom pejzažu evropskog Amazona sa jedne i evropske Sahare sa druge strane.

Ovo je garantovan recept za miran suživot i srdačan osmeh poslednjih 300 godina!

Kad jednom degustirate uvek jedete - slasno jelo zvano Vojvodina – Evropa u malom!

Ovogodišnji sajam u Berlinu je bilo jedno od lepših predstavljanja turističke ponude Srbije na nekom sajmu, a svakako do sada najuspešniji nastup i promocija turističke ponude Vojvodine. 

Turistička agencija Magelan, koja je lider Klastera Istar 21 je takodje imala zapaženo učešće na sajmu i ugovorila posete nekoliko grupa turista koji će već ove godine posetiti neka od 14 izabranih sela iz projekta Bogatstvo različitosti.

Tagged as:

Bogatstvo Razlicitosti, sajmovi

Oceni članak

0

Newsletter